Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

,,Mormântul regelui” din Suedia conţine una dintre cele mai mari pietre funerare din Epoca Bronzului

Localizat în zona sud-estică a provinciei suedeze Skane, ,,Mormântul regelui” face parte dintr-o înhumare neobişnuită care a avut loc acum 3.000 de ani.
Mormântul are un diametru de 75 de metri, fiind unul dintre cele mai mari morminte din Suedia, conform Vintage News.
Situl a fost utilizat anterior pentru extracţia materialelor de construcţie, până în 1748, când doi fermieri care săpau în vechea carieră au descoperit o piatră funerară de 3,25 de metri din Epoca Bronzului. Fermierii au încercat să sape mai departe crezând că ar putea găsi o comoară. Zvonurile sugerează că cei doi bărbaţi ar fi furat comoara, aceştia fiind arestaţi şi interogaţi. Însă fermierii au infirmat zvonurile,  afirmând că nu au descoperit nimic. Movila conţinea două sicrie vechi împodobite cu pentroglife care prezentau oameni şi nave, arme, simboluri şi animale.

În 1930, arheologii au investigat mormântul şi au descoperit că movila conţinea o cameră funerară care a fost denumită Prinskammaren (Camera Prinţului).

Movila a fost reconstruită, fiind inclus şi un coridor pentru ca vizitatorii să poată observa camera ascunsă.

http://www.descopera.ro/istorie/16212393-mormantul-regelui-din-suedia-contine-una-dintre-cele-mai-mari-pietre-funerare-din-epoca-bronzului

Lasati un raspuns