Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Parohia românească din Cirié și-a serbat hramul de vară

Membrii comunității românești din Cirié și-au cinstit duminică 21 mai, ocrotitorii, pe “Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa, Elena”. Programul liturgic dedicat acestui eveniment deosebit din viaţa comunităţii cirieceze a început sâmbătă seara cu slujba Vecerniei unită cu Litia, continuând a doua zi cu Utrenia și Sfânta Liturghie, transmite Pr. Ioan Lupășteanu, preluat de Romanian Global News.
La eveniment au participat Pr. Dumitru Babulă, Parohia „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuți” – Ivrea și Pr. Cristian Vasilescu, Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Torino I. La finalul Sfintei Liturghii, pr. Cristian Vasilescu le-a vorbit creștinilor despre importanța hramului unui locaș de cult. “Zilele în care sunt pomeniți ocrotitorii spirituali ai bisericii sunt momente unice. Pe lângă faptul că astăzi îi sărbătorim pe toți cei care poartă numele Constantin și Elena, puteți să vă spuneți și unul altuia «La mulți ani!», pentru că este ziua tuturor. Aşa cum onomastica este «hramul» fiecărui creştin, pentru parohia dumneavoastră, 21 mai, este ziua bisericii şi întreaga comunitate este chemată să o cinstească şi să o sărbătorească prin participarea la slujbă”.

La final copiii parohiei și-au prezentat eseurile și desenele cu titlul “Eu și familia mea”.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=24817:2017-05-23-08-31-49&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns