Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserică nouă pentru românii din localitatea spaniolă Figueres

PS Timotei al Spaniei și Portugaliei a oficiat în 20 mai 2017 slujba de punere a pietrei de temelie a noii biserici ce se va construi pentru comunitatea ortodoxă română din Parohia Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Figueres – Spani, informează site-ul oficial al Eparhiei, preluat de Romanian Global News.
În continuare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în locașul de cult provizoriu al parohiei.
Alături de Preasfinția Sa au slujit Pr. Protopop Aurel Bundă din Barcelona și Pr. paroh Laurențiu Rezeanu. La slujbă au participat și membri ai Consulatului General al României la Barcelona, printre care aflându-se şi Consul general, Manuel Pleșa.
La acest eveniment deosebit din viaţa parohiei ierarhul a vorbit pe marginea textului biblic citit la Sfânta Liturghie.

Pentru a dobândi mântuirea trebuie să facem ascultare de glasul Păstorului Cel Bun și să-I dăruim Mântuitorului Hristos inima noastră, însă nu oricum, ci umplută de harul Duhului Sfânt. Un exemplu de ascultare a fost și Împăratul Constantin cel Mare care a primit poruncă în vis să pună pe stindardele romane Sfânta Cruce și făcând așa a biruit. Noi, de asemenea, nu putem birui păcatul decât ascultând glasul Domnului Hristos, a conchis ierarhul.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=24820:2017-05-23-08-43-31&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns