Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

După ce a confiscat sau dărâmat 80 de biserici și 17 mânăstiri românești în Timoc, Biserica Ortodoxă Sârbă continuă atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe Române

,,Sinodul a constatat cu mare tristețe că Biserica Ortodoxă Română, nu numai că persistă cu intrarile sale anticanonice în jurisdicția Bisericii Ortodoxe Sârbe, ci le intensifică și le extinde pe întreg teritoriul canonic sărbesc”, se arată într-un comunicat al Sinodului Bisericii Ortodoxe Sârbe, preluat de Romanian Global News.
,,Dacă acestă biserică nu se opreste în cel mai scurt timp de la această practică extrem de nefrațească și etnofiletistă, Sfantul Sinod (cel permanent n.r.) împuternicit de această sesiune a Sinodului, va fi forțat sa facă ce este mai greu, dar singurul posibil pas – să întrerupă comuniunea liturgică și canonică cu aceasta Biserică, păna când ea se întoarce la “cunoasterea dreptului”.”

Romanian Global News reamintește că atunci când regatul Sârb și-a extins jurisdicția asupra Timocului, adică pe la 1830, în Timoc existau circa 80 de biserici și 17 mânăstiri românești. După această dată acestea au fost sârbizate sau lăsate să se dărâme de către Biserica Ortodoxă Sârbă. Imediat aceeași biserică a impus preoților ca toate numele date noilor născuți de origine română, să fie sârbizare.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=24879:2017-05-29-09-35-05&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns