Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

”În timp ce mă rugam m-a apucat așa, din senin, să bag cuțitul în el!”. Mărturie halucinată a bătrânului de 70 de ani care a înjunghiat un preot în biserică

Preotul paroh al Bisericii Sfânta Paracheva – lăcaș de cult aflat în cariterul bucureștean Militari -, a trecut astăzi la prânz prin clipe de groază. Părintele Stelian Păduraru a fost atacat chiar în fața altarului de un bătrân care l-a înjunghiat  în coaste. Reacția rapidă a celor câțiva enoriași aflați la rugăciune au făcut ca Ioan Tudorel, în vârstă de 70 de ani -, să fie prins rapid. Cu cătușe la mâni, cuțitarul septuagenar a făcut o mărturisire halucinantă legată motivul atacului sângeros: ”În timp ce mă rugam, m-a apucat așa, din senin, să bag cuțitul în el!”.
Scenele consumate în Biserica Sfânta Parascheva par desprinse din peliculele de groază în care actorii joacă rolul unor personaje stăpânite de demoni. Din senin, după ce în fața icoanelor și-a bolborosit rugăciunea ca pentru el, Ioan Tudorel a scos un cuțit dintr-o sacoșă pe care o avea la el și l-a împlântat în trupul părintelui Stelian Păduraru, în vârstă de 58 de ani. Preotul, aflat în fața altarului unde dădea binecuvântarea unor enoriași, nu a avut timp să reacționeze așa că lovitura de cuțit i-a țintit coastele.

Imediat după atacul sângeros, bătrânul cuțitar a ieșit în fugă din biserică încercând să scape însă a fost prins de un echipaj al Secției 21 alertat de cei câțiva credincioși care au fost martori la terifianatele scene consumate în Casa Domnului.

După rugăciune, bătrânul cuțitar l-a înjunghiat pe preotul paroh, chiar în fața altarului

Încătușat în stradă, septuagenarul care parcă a vrut să-l ucidă pe preot cu acea lovitură de cuțit, a dat o primă explicație halucinantă investigatorilor care au încercat să afle ce s-a petrecut în mintea lui atunci când l-a înjunghiat pe preot.

    ”În timp ce mă rugam, m-a apucat așa, din senin, să bag cuțitul în el! Așa mi-a venit! Mai departe nu mai știu nimic…”, ar fi spus el.

Atacul îndreptat împotriva feței bisericești este acum anchetat de polițiștii bucureșteni de la ”Omoruri” care îi vor audia pe toți cei care au fost de față la atacul brutal care l-a vizat pe prelat.

Părintele Stelian Păduraru a fost transportat în regim de urgență la Spitalul Universitar unde, în acest moment este supus unei intervenii chirurgicale.

    ”Starea sa este una gravă. Este în sala de operație. Vorbim de trei plăgi înjunghiate în zona toracică”, ne-au dezvăluit surse medicale.

Bătrânul cuțitar, care a venit cu arma albă de acasă, se află la deja la audieri,iar în curând va fi supus și unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ atunci când l-a înjunghiat pe preot.

http://www.libertatea.ro/stiri/exclusiv-timp-ce-ma-rugam-m-apucat-asa-din-senin-sa-bag-cutitul-el-marturie-halucinata-batranului-de-70-de-ani-care-injunghiat-un-preot-biserica-1880287

Lasati un raspuns