Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Prima Sfântă Liturghie pentru românii din Cloppenburg

Prin mila și ajutorul Domnului, cu binecuvântarea și din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Serafim, filia Vechta-Cloppenburg situată în Protopopiatul pentru Germania de Nord s-a îmbogățit cu un nou loc de slujire. La 25 iunie, în Duminica a treia după Rusalii, părintele protoiereu Marius-George Cristea a săvârșit prima Sfântă Liturghie pentru românii din orașul Cloppenburg.
Alături de părintele protoiereu a slujit și părintele Ioan Micu Liviu de la parohia Emden-Borkum iar cântarea de la strană a fost coordonată de teologul Cătălin Patriche care de 4 ani ajută, cu timp și fără timp, venind tocmai de la Hamburg, la buna desfășurare a slujbelor religioase

Data de 25 iunie va rămâne înscrisă în inimile credincioșilor prezenți care s-au bucurat de Sf. Liturghie, s-au împărtășit cu sfintele Taine și din cuvântul Evangheliei. În încheiere a fost săvârșită slujba parastasului pentru Marius-George jr., fiul părintelui Cristea, de la a cărui plecare la Domnul s-au împlinit 5 ani.

Capela este pusă la dispoziție cu multă bunăvoință de parohia catolică „St. Andreas” din Cloppenburg, prin părintele Bernd Strickmann și cu ajutorul și efortul doamnei Mariana Perthel (Zimmerman).

Adresa capelei este: Kirchhofstrasse 1, 49661 Cloppenburg, iar programul slujbelor este afișat pe pagina parohiei Bremen, www.parohiabremen.de, secțiunea „Program”.

De asemenea, la îndemnul IPS Serafim de a căuta și identifica locuri unde se găsesc români, părintele protoiereu a a intensificat dialogul cu comunitățile religioase și din orașele Oldenburg, Bremerhaven, Wilhelmshaven și Cuxhaven, pentru găsirea unor locașuri de cult unde românii să se poată ruga și unde să poată păstra pe mai departe tradițiile creștine moștenite de la părinți, scrie Prot. Marius-George Cristea, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=25103:2017-06-27-07-52-26&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns