Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România lansează proiectul „My place”

Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România, în parteneriat cu Fundația „Inimă de copil”, anunță lansarea proiectului „My Place – o punte pentru integrarea beneficiarilor unei forme de protecție și a străinilor cu ședere legală în România”.

Proiectul are o durată de 24 luni și este finanțat prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare (număr de referință contract: FAMI/17.02.02), gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcția Fonduri Externe Nerambursabile, ca Autoritate Responsabilă, și Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă. Proiectul are o valoare totală de 3.443.554,16 lei și vine să completeze activitățile derulate anterior în cadrul altor proiecte similare.

Susținerea procesului de integrare efectivă pentru beneficiarii unei forme de protecție și a străinilor cu ședere legală în România la nivelul județelor Galați, Constanța, Vrancea, Bacău, Vaslui, Brăila, Tulcea, urmează a fi realizată cu predilecție pentru categoriile de persoane vulnerabile și cu nevoi speciale, prin oferirea de servicii complementare celor asigurate de stat. Acestea au în vedere activități precum informarea, consilierea, asistența materială, juridică, medicală, psihologică, precum și activități sociale, culturale, recreaționale, educaționale, cursuri de limba română și orientare culturală, la nivelul celor două centre regionale de integrare din orașele Galați (str. Brăilei, nr. 37, et. 2), respectiv Constanța (bd. Mamaia, nr. 13).

Serviciul Iezuiților pentru Refugiați (JRS) din România (www.jrsromania.org) este o organizație non-guvernamentală umanitară, independentă, non-profit, apolitică și democratică care sprijină și promovează drepturile fundamentale ale refugiaților și ale persoanelor dezrădăcinate. Misiunea JRS România este de a însoți refugiații și persoanele dezrădăcinate, de a-i servi în orice situație și de a pleda pentru cauza lor în fața autorităților și a societății civile.

Fundația „Inimă de Copil” (www.inimadecopil.ro) este o organizație neguvernamentală, înființată în 1996 de un grup de voluntari, a cărei misiune este de oferi ajutor și a da speranță copiilor și tinerilor în dificultate, familiilor lor, prin creșterea calității vieții lor și susținând integrarea lor în societate, prin furnizarea de servicii sociale, consiliere și instruire, lobby și advocacy și activități bazate pe principii morale creștine.

„My Place” este exemplu de buna practică în domeniul integrării imigranților, fiind concept dezvoltat în cadrul mai multor proiecte implementate de JRS Romania din diverse surse de finanțare nerambursabilă (jrsromania.org/centru-my-place/). Semnează Director executiv, Cătălin Albu.

http://www.catholica.ro/2017/07/12/serviciul-iezuitilor-pentru-refugiati-din-romania-lanseaza-proiectul-my-place/

Lasati un raspuns