Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O nouă parohie românească care reunește românii de pe cele două maluri ale Prutului, la Fossano – Mondovì, în Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, din data de 8 iunie a.c. s-a constituit parohia ortodoxă românească, Sf. Ierarh Iacob Putneanul mitropolitul Moldovei în oraşele Fossano – Mondovi, transmite Pr. Paroh Nicolae Puşcaşu, preluat de Romanian Global News.
Prin mila lui Dumnezeu, cu rugăciunea Ierarhului nostru şi prin bunăvoinţa autorităţilor eclesiale din Fossano, ieri 16 iunie s-a săvârșit prima sfântă Liturghie pentru comunităţile româneşti de pe cele două maluri ale Prutului, aflate pe teritoriul celor două urbe!

Curiozitatea dar şi emoţia participării la prima sfântă Liturghie în cea mai nouă parohie ortodoxă românească înfiinţată pe teritoriul Italiei, a adus împreună un număr destul de mare de suflete, care sub semnul dragostei faţă de Hristos, Neam, Ţară şi tradiţie, au înălţat alături de noul preot paroh Nicolae Puşcaşu şi de preoteasa Irina, sunete de dumnezeiască-glăsuire, prin rugăciunea rostită sau cântată!

La finalul slujbei, credincioşii parohiei noastre, au avut bucuria de a avea în mijlocul lor pe P.C. Pr. Protopop Cătălin Zaharie, care printr-un cuvânt ziditor şi de încurajare sufletească, a îndemnat pe toţi cei care de azi înainte se vor alcătui într-o sinaxă euharistică a Bisericii Ortodoxe Române pe teritoriul Italiei, să îi fie alături parohului lor în tot ceea ce înseamnă activitate pastoral-misionară şi social-filantropică a noii parohii înființate!

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=25276:2017-07-18-07-00-47&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns