Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mărturii ale Apărătorilor Ortodoxiei românești la Roma

În contextul comemorării „Apărătorilor Ortodoxiei în perioada Comunismului”, Parohia Zămislirea Maicii Domnului din Roma, în colaborare cu Parohia Sfântul Silvestru din Rocca di Papa, au creat cadrul prielnic bunei desfășurări a unei reprezentații teatrale pusă în scena de trupa de tineri Sf. Ardalion din Arad, regizată de actrița Georgiana Popan. Aceasta este prima manifestare din turneul pe care-l vor desfășura în mai multe capitale europene, transmite Romanian Global News.
Spectatorii au asistat cu ochii în lacrimi la piesa intitulată „Săptămâna”, inspirată din mărturisirile și scrierile martirilor din temnițele comuniste.

Atât prin prezența lor dar mai ales prin reușita excepțională de a intra în „pielea personajelor” și a transmite trăirile acestora, tinerii actori au dat dovadă de un profesionalism neașteptat și trăire duhovniceasca, fiind un exemplu pentru generația tânăra. De menționat faptul că atât regizorul cât și tinerii actori sunt membri activi în parohia din care provin, și mai mult decât atât exemple de adevărați creștini nelipsiți de la Sfânta Liturghie și de la împărtășirea cu Sfintele Taine.

Cei prezenți au participat cu multă emoție la momente în care cu mare greu puteai să-ți stăpânești plânsul, mai ales că ceea ce se vedea reprezenta doar o mică parte din suferințele pe care le-au îndurat cei care l-au mărturisit pe Hristos cu orice preț.

Mulțumim Domnului pentru că ne-a dat șansa ca prin intermediul acestei piese să conștientizăm și mai mult jertfa făcută de înaintașii noștri mărturisind pe Hristos și Evanghelia Sa cu prețul suferinței și chiar a vieții, se arată în comunicatul primit la redacție.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=25737:2017-09-12-09-57-19&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns