Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sărbătoarea Limbii Române în Parohia românească, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Cagliari

Parohia “Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul” din Cagliari, duminică 3 septembrie 2017, după bucuria Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, l-a avut ca oaspete pe scriitorul, criticul literar, poetul și italienistul Geo Vasile de la București , în cadrul sărbătorii închinate Zilei Limbii Române, transmite preoteasa Rodica Agape, preluată de Romanian Global News.
După intonarea Imnului Național și un cuvânt despre viața și activitatea literară a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, șlefuitor al limbii române în secolul al XVI lea”, ocrotitorul parohiei noastre, prezentat de Rodica Agape profesor LCCR, domnul Geo Vasile a vorbit despre importanța poeziei poetului Mihai Eminescu, în evoluția limbii române. Într-un dialog interactiv, s-au recitat poezii în limba română și în limba italiană.

Doamna Gina Rotărescu împreună cu fiul ei Ionuț a recitat balada Miorița, după care Domnul Geo Vasile împreună cu scriitorii Salvatore Capra (autorul romanului “Le calze di Timisoara”) și Gianni Marilotti membrul Asociației culturale Il Grimorio delle Arte precum și Daniel Manda , președintele Asociației “Cuore Romeno” de la Oristano, au citit balada Miorita în limba italiană. De la Oristano am avut oaspeți și pe domnul Franco Fara vicepreședintele aceleiași asociații și Florina Ionescu profesor LCCR la Sassari.

Domnul Geo Vasile, primește de la Asociația “Il Grimorio delle Arte”, o plachetă de excelență, pentru meritele sale și importanța în raportul cultural și de prietenie dintre România și Italia.

Copiii parohiei au cântat,” Limba românească” și “Lacrima limbii române (Pentru ea).

Părintele Ioan, a dăruit domnului Geo Vasile o frumoasă icoană din partea creștinilor parohiei.

La final poetul Geo Vasile, a prezentat cele șase volume și a dat autografe, mulțumind organizatorilor pentru călduroasa primire, participând împreună cu cei prezenți, la agapa frățească pregătită de gospodinele parohiei.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această frumoasă zi !

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=25685:2017-09-05-09-39-16&catid=70:reportaj&Itemid=106

Lasati un raspuns