Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Preotul înjunghiat în biserică, declarații în premieră. ”M-a atacat cu o lovitură sălbatică, întunecată!”

La patru luni de la cumplitul atac căruia i-a căzut victimă chiar în biserica ”Sf. Cuv. Parascheva” din București – când un bărbat l-a înjunghiat de mai multe ori -, preotul Stelian Păduraru s-a întors în altarul în care era să-și găsească groaznicul sfârșit. A slujit, de sărbătoarea Sfintei Parascheva, în fața a sute de credincioși. I-a miruit și le-a dat binecuvântarea sa enoriașilor care, la rându-le, s-au rugat pentru el. ”M-am luptat cu secunda vieții și cu secunda morții…”, spune părintele Stelian atunci când nefericitul episod i se reaprinde în memorie.

S-au scurs aproape patru luni de când trupul părintelui Stelian a fost străpuns de mai multe ori de lama unui cuțit mânuit de un bărbat cuprins parcă de o ură de nestăvilit. Patru luni în care fața bisericească a suferit cumplit de pe urma brutalului atac, răstimp în care nu a încetat nici o clipă să se roage întru vindecarea sa și, mai ales, pentru salvarea sa din ghearele unei morți care părea că nu-i dă pace.

”S-a întâmplat într-o zi de marți, pe 20 iunie, eram la sfânta biserică. Mă sculasem de dimineață, am fost la niște bătrâni, săvârșisem o sfeștanie…Eram în partea stângă (n.r. a altarului)…A venit o doamnă cu un copilaș(…) care are doi nepoței, unul era bolnav și a venit să ne rugăm pentru el(…)Locul acesta este locul meu preferat. Citeam pomelnicele și am zis să facem o rugăciune pentru fetița care era bolnavă. Când am ajuns la pomenirea numelui a venit o persoană care era în strană, în partea dreaptă…”, pășește printre amintiri părintele Stelian.

”M-a atacat cu o lovitură sălbatică, întunecată!” Preotul Stelian Păduraru vorbește pentru prima oară despre cum a fost înjunghiat chiar în biserică, la slujbă
”Dumnezeu a făcut o minune cu mine. Sunt nou născut!”

Acum, fața bisericească vorbește ca despre o minune pe care Dumnezeu a săvârșit-o cu el. Despre faptul că puterea divină l-a ocrotit si l-a izbăvit chiar în biserică. Răsplata sa este, așa cum ne-a spus, dorința de a duce o viață mai bună…Să mai îndrepte ce e de îndreptat în viața ce i-a fost oferită în dar precum unui nou născut.

”Dumnezeu a făcut o minune cu mine. Vreau să duc o viață mai bună , să corijez mai mult ceea ce e de îndreptat. Dumnezeu mi-a dat o șansă a vieții. Sunt nou născut! Sunt cel mai tânăr dintre dumneavoastră…”, spune părintele Stelian arătând spre enoriașii care așteaptă să fie binecuvântați la finele unei slujbe care a adunat sute de oameni.

Preotul s-a refugiat în altar ca să nu fie ucis de cuțitarul dezlănțuit

Orice ar face, preotului înjunghiat cu brutalitate în altar nu îi poate ieși din memorie acel om pe care nici măcar nu-l cunoștea, un personaj malefic care a vrut să-l ucidă, din motive doar de el știute, chiar în biserică, în timpul slujbei și al rugăciunilor.

”Era cu capul acoperit și i-am zis să-și descopere capul și să-mi spună numele ca să-l pot mirui și pe el. A spus numele, ne-am rugat și pentru el…Copiii erau îngenuncheați aici, între două doamne. S-a apropiat și năpustit asupra mea…M-a lovit în partea stângă și m-a împins spre sfântul altar. Nu m-am așteptat să se comporte în felul acesta. (…)M-a lovit la torace cu o lovitură sălbatică, întunecată. Și el (n.r. atacatorul) era cuprins de un lucru necurat. Eu am ocolit Sfânta Masă din Sfântul Altar și probabil neputând să mă mai atingă mi-a împins obiectul, despre care aveam să aflu că era un cuțit, în stomac. Am ieșit din biserică, în curte(…)Am simțit durerile și parcă curgea pe mine apă multă…Am zis că am transpirat…Emoțiile și șocul prin care am trecut…Dar uitându-mă atent am văzut că este sânge”, povestește, cuprins de emoție, părintele Stelian.

Preotul Stelian Păduraru a fost internat la Terapie Intensivă, iar intervenția chirurgicală a durat opt ore. Medicii i-au scos splina, grav afectată în urma loviturilor de cuțit încasate
”M-am luptat cu secunda vieții și cu secunda morții”

Privind în urmă, preotul înjunghiat în fața altarului își dă seama că ce a urmat atacului a fost o luptă crâncenă între viață și moarte. A fost o cumpănă în care fața bisericească a zăbovit în anticamera morții….Din curtea bisericii, unde a ajuns cu trupul însângerat, preotul Stelian Păduraru s-a trezit la Spitalul Universitar din Capitală, înconjurat de familie, de alți preoți și de medicii cărora nu mai știe acum cum să le mulțumească. Apoi a urmat o complicată intervenție chirurgicală care s-a întins pe durata a nu mai puțin de opt ore.

”M-am luptat cu secunda vieții și cu secunda morții, parcă raiul și iadul mergeau pe același drum sau viața și moartea negociau între ele care mai de care să mă ia în primire… Dar Dumnezeu a vrut ca să-mi dea viață, să mă întărească și, ca prin minune, sunt ieșit din această situație…M-am trezit la terapie intensivă după o operație care a durat opt ore. M-am mirat cum am putut să rezist opt ore. Mulțumesc lui Dumnezeu și Maicii Domnului! Ca prin minune sunt salvat! Prea Sfințitul Timotei era și el acolo, într-o mare de oameni în care m-am trezit”, spune preotul Stelian căruia fața îi este acoperită de un zâmbet de mulțumire adresat Divinității.

Specialiștii au stabilit că atacatorul este un personaj fără discernământ

Cine este cel care a fost la un pas să-l ucidă pe părintele Stelian Păduraru? Un necunocut, un personaj care nu a schimbat în viața lui o vorbă cu preotul pe care l-a înjunghiat de mai multe ori și l-a lăsat fără splină și cu urme adânci de cuțit pe trup.

”A fost un om necunoscut… Nu pot să-mi închipui ce a fost…Înțeleg că omul e bolnav psihic, că s-a stabilit că are discernământul abolit. Dacă aș putea să stau de vorbă cu el, i-aș spune că l-am iertat. A fost o încercare de la Dumnezeu pentru mine. Să se vadă puterea lui Dumnezeu prin mine, păcătos slujitor”, adaugă preotul care, de sărbătoarea Sfintei Parascheva a slujit pentru prima oară de la acel atac barbar căruia i-a căzut victimă.

Părintele mulțumește tuturor celor care l-au însoțit în rugăciune

Părintele Stelian nu uită să mulțumească nu numai Divinității, ci și oamenilor care s-au aflat aproape de el. Celor care s-au rugat neîncetat pentru ca el să poată păși din nou în aceată viață, medicilor care l-au operat și l-au făcut ca…nou.

”Mulțumesc familiei, doctorilor care m-au îngrijit, Părintelui Patriarh Daniel, Preasfințitului Timotei și Părintelui Protopop Costel Burlacu, colegilor preoți și tuturor preoților, credincioșilor cunoscuți și necunoscuți din țară și din afară care au auzit și s-au unit în rugăciune. Unii dintre ai noștri mergând în afară să viziteze diferite obiective religioase s-au rugat și pentru mine și au transmis și celorlalți să se roage. Vă mulțumesc tuturor că sunteți alături de mine, că m-ați însoțit prin rugăciune și prin prezența dumneavoastră să reîncep activitatea în acest sfânt lăcaș”, și-a încheiat părintele Stelian Păduraru trista poveste legată de atacul căruia, acum patru luni, i-a căzut victimă chiar în Biserica ”Sf. Cuv.Parascheva”, în timpul slujbei și a rugăciunilor.

https://www.libertatea.ro/stiri/m-atacat-cu-o-lovitura-salbatica-intunecata-preotul-stelian-paduraru-vorbeste-pentru-prima-oara-despre-cum-fost-injunghiat-chiar-biserica-la-slujba-2003654

Lasati un raspuns