Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Povestea Gherghinei, pensionara de 93 de ani care mănâncă o dată pe zi, dar a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Gherghina Vasilescu, din Saelele, Teleorman, are 93 de ani şi o pensie de 500 de lei. Femeia a strâns bănuţ cu bănuţ 10.000 de lei pentru a-i dona Catedralei Mântuirii Neamului.
Femeia nu s-a căsătorit niciodată şi a trăit mereu „Cum a dat Dumnezeu”: „Am 93 de ani. M-am născut şi am trăit toată viaţa în satul acesta. Nu am fost niciodată căsătorită. Am vieţuit cum a dat Dumnezeu. M-am ocupat cu gospodăria, cu agricultura”, a declarat ea, potrivit ziarullumina.ro.
“Toată viaţa cel mai mult mi-a plăcut să fiu liberă şi să-mi ajute Dumnezeu să fac voia Lui. Să-mi dea putere până la sfârşit să fiu lângă El. Când Îl simt aproape sunt fericită. Şi pentru asta sunt mulţumită. Când eram copil, protejată de părinţi, mergeam la biserică. Aşa am dobândit dragoste de Domnul. Mi-au plăcut slujbele şi le-am prins în sufletul meu”, a mai spus femeia.

Bătrâna Gherghina a vrut să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru toate darurile şi a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului.

„Am strâns şi eu, cum a dat Dumnezeu, din pensie o sumă de bani pe care am dat-o pentru ridicarea Catedralei din Bucureşti, ca să am pe lumea ailaltă o spe­ranţă de linişte, mântuire, o binefacere de la Dumnezeu şi lumină. Pentru că dacă El mi-a ajutat, trebuie şi eu să ajut. Şi-i mulţu­mesc pentru asta. Este un lucru bun Catedrala şi aştept să se termine, pentru că-mi este gândul tot acolo. Dacă nu se poate să ajung să o văd, sunt mulţumită şi aici. Dacă am încredere, e ca şi când aş fi fost la Bucureşti!”, au fost vorbele Gherghinei, informează ziarullumina.ro.

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc este o biserică în construcţie, aflată în Bucureşti pe Dealul Arsenalului. Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost pusă în februarie 2011 şi data finalizării sale este 30 noiembrie 2018.

https://www.libertatea.ro/stiri/o-pensionara-a-donat-10-000-de-lei-pentru-catedrala-manturii-neamului-2002798

Lasati un raspuns