Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Fostul episcop de Huși acuzat de relații homosexuale a plecat din țară cu câteva zile înaintea întronizării noului episcop

Fostul episcop de Huși Corneliu Onilă, acuzat de relații homosexuale cu un fost elev de seminar, a dat bir cu fugiții din vila pe care și-a construit-o ca locuință de serviciu în spatele Episcopiei Hușilor. Oficialii instituției susțin că a plecat ”cu probleme personale” în străinătate, cu câteva zile înaintea întronizării noului episcop Ignatie Trif. Corneliu Onilă a primit ”cu siguranță” și o chilie la o mănăstire din Moldova, mai puțin în județul Vaslui.
Venirea noului episcop de Huși pe funcție la sfârșitul acestei săptămâni l-a pus pe fugă pe fostul conducător al preoțimii din județul Vaslui Corneliu Onilă, care și-a pierdut scaunul eparhial în urma scandalului în care a fost implicat în vara acestui an.
Acuzat și cercetat disciplinar de către superiorii săi pentru presupuse relații homosexuale cu un fost elev al Seminarului Huși, fostul episcop nu se mai dădea dus din luxoasa vilă pe care și-a construit-o în spatele episcopiei, cu un gard înalt prin care să nu poată străbate privirile curioase ale credincioșilor care vin la slujbe la biserică.

Eliberat din funcție încă de pe 18 august, Corneliu Onilă, acum un simplu călugăr, a plecat abia după două luni din ”cele câteva camere” pe care le ocupa în ”casa cu etaj”, de altfel locuință de serviciu pentru episcopul în funcție.

    ”Reședința a fost eliberată. Fostul episcop nu mai este aici, fiind plecat cu probleme personale în străinătate. Nu s-a stabilit acolo. Cu siguranță a primit o locuință undeva, dar nu în cadrul Episcopiei Hușilor. Nu ne privește pe noi unde anume are noua reședință”, a declarat, joi, pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor, Cosmin Gubernat.

Unele voci spun că fostul episcop de Huși ar avea pregătită o locuință în cadrul Mănăstirii Văratec și ar fi fost detașat acolo încă un preot slujitor care va locui în apartament cu Corneliu Onilă.
Episcopia Hușilor, în pregătiri pentru primirea noului conducător

De câteva zile, întreaga episcopie a Hușilor este în fierbere pentru că urmează să sosească noul conducător al Bisericii Ortodoxe din județul Vaslui. Zeci de măicuțe de la mai multe mănăstiri vasluiene trudesc ca furnicuțele prin eparhie pentru ca totul să fie ca la carte atunci când va veni Preasfințitul Ignatie Trif, cel ales ca episcop al Hușilor în data de 5 octombrie în cadrul ședinței Sfântului Sinod al BOR.

Pe lângă curățenia din vila de protocol în care a stat până de curând Corneliu Onilă, se fac reparații și la biserica din curtea Episcopiei, așa după cum se putea observa în cursul zilei de joi.

    ”Sunt unele retușuri care se fac. Măicuțele care au venit de la anumite mănăstiri din județ s-au oferit voluntare, nu le-a obligat nimeni. Ele cunosc și rânduiala pentru organizarea curții”, susține preotul Cosmin Gubernat.

Tribuna pe care va fi ținută, duminică, Sfânta Liturghie de către mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPS Teofan, a fost deja ridicată în fața statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt, tot în aceeași curte a episcopiei. Organizatorii se așteaptă la câteva mii de oameni să participe la întronizarea noului episcop, eveniment de la care, cu siguranță, nu vor lipsi politicienii și nici cei din conducerea județului.

https://www.libertatea.ro/stiri/2007898-2007898

Lasati un raspuns