Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cercetătorii au descoperit apă pe o planetă ce ar putea susţine viaţa

Oamenii de ştiinţă au descoperit pentru prima oară apă pe o planetă potenţial locuibilă şi care se află la aproximativ 110 ani-lumină distanţă de Pământ, relatează site-ul postului BBC.
Aceasta a fost denumită K2-18b şi este luată în considerare ca fiind o planetă ce ar putea susţine viaţă extraterestră, notează Mediafax.
În următorii zece ani, cercetătorii consideră că telescoapele ar putea determina dacă atmosfera K2-18b ar putea conţine gaze produse de organisme vii.
Detaliile au fost publicate în jurnalul ştiinţific Nature Astronomy.
Omul de ştiinţă care a condus echipa de cercetare, profesorul Giovanna Tinetti din cadrul University College London (UCL) a declarat că descoperirea este una “extraordinară”.

“Aceasta este pentru prima oară când am descoperit apă pe o planetă în zonă locuibilă circumstelară şi care orbitează în jurul unei stele unde temperaturile sunt compatibile cu prezenţa vieţii”, a afirmat aceasta.

Zonă locuibilă circumstelară reprezintă o regiune în jurul unei stele unde temperaturile sunt potrivite pentru a permite existenţa apei în formă lichidă pe suprafaţa unei planete.

https://www.descopera.ro/stiinta/18395147-cercetatorii-au-descoperit-apa-pe-o-planeta-ce-ar-putea-sustine-viata

Comments are closed.