Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc a oferit oraşului Betleem o relicvă din ieslea în care s-a născut Iisus

O bucată de lemn din ceea ce este cunoscută a fi ieslea în care s-ar fi născut Iisus a ajuns în oraşul Betleem ca dar din partea papei Francisc, evenimentul dând startul sezonului Crăciunului în localitatea în care a venit pe lume Cristos, potrivit Reuters.
Bucata din lemn de doar câţiva centimetri a fost păstrată până de curând în Biserica Santa Maria Maggiore din Roma, potrivit Mediafax.
Săptămâna aceasta a fost înmânată custodelui Bisericii din Betleem, care a declarat că aceasta este “o mare onoare pentru credincioşii şi pelerinii din zonă”.
Provenienţa relicvelor de acest tip este pusă sub semnul întrebării, dar astfel de obiecte sunt venerate de credincioşii care vin să viziteze Biserica Naşterii Domnului din Betleem.
Potrivit reprezentanţilor Bisericii catolice, relicva este veche de peste 2.000 de ani şi a fost trimisă la Vatican în secolul al şaptelea.

Relicva a fost prezentată publicului vineri, la Notre Dame din centrul Ierusalimului, iar, sâmbătă, a fost dusă la Biserica Sfânta Ecaterina din cadrul Bisericii Naşterii Domnului.

Betleem, aflat în Cisiordania, este un loc foarte aglomerat în preajma Crăciunului, cu mii de turişti şi pelerini care vizitează oraşul biblic. Creştinii reprezintă 1% din populaţia palestiniană din Cisiordania, Fâşia Gaza şi Ierusalimul de Est.

https://www.descopera.ro/dnews/18645371-papa-francisc-a-oferit-orasului-betleem-o-relicva-din-ieslea-in-care-s-a-nascut-iisus

Comments are closed.