Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Localitatea în care locuitorilor le-a fost interzis să moară în weekend şi în timpul sărbătorilor

Un primar francez a interzis locuitorilor să moară în weekend şi în timpul sărbătorilor legale potrivit unei hotărâri publicate recent.
Gestul făcut de Isabelle Dugelet de la primăria comunei La Gresle din departamentul Loire încearcă să atragă atenţia asupra lipsei de personal medical în mediul rural.
“Este interzis locuitorilor să moară la domiciliu pe teritoriul comunei sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbătoare publică pe o perioadă nedefinită”, arată decizia semnată de reprezentanta locală, citată de Mediafax.
”Un deces survenit de curând într-o duminică a dovedit absurditatea unui sistem faţă de care un primar răspunde cu o decizie absurdă”, a declarat Isabele Dugelet, primarul comunei care numără aproximativ 850 de locuitori.
Pe 1 decembrie, edilul a avut nevoie de două ore şi jumătate ca să poată găsi un medic pentru a constata decesul unui localnic, a explicat cotidianul Le Progres. ”E lipsă de respect faţă de persoana decedată şi de familia acesteia”.
Primarul a arătat că prin decizia sa absurdă îşi doreşte să denunţe o ”situaţie sanitară catastrofală” atât în comuna sa cât şi în zonele învecinate din Franţa. ”Oamenii reuşesc cu greu să primescă tratamentul de care au nevoie, să găsească un medic şi uneori trebuie să străbată mari distanţe”, a arătat Isabelle Dugelet.

https://www.descopera.ro/dnews/18660634-localitatea-in-care-locuitorilor-le-a-fost-interzis-sa-moara-in-weekend-si-in-timpul-sarbatorilor

Comments are closed.