Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Controverse legate de o satiră de Crăciun de pe Netflix care prezintă un Iisus homosexual

O satiră de Crăciun, difuzată de Netflix, care îl înfăţişează pe Iisus într-o relaţie homosexuală a stârnit reacţii dure în Brazilia, unde peste un milon de persoane au semnat o petiţie prin care s-a solicitat ca filmul să nu mai fie distribuit, arată Journal du Cameroun.
“Prima ispită a lui Hristos”, realizată de grupul de comedie brazilian Porta dos Fundos şi care a avut premiera pe 3 decembrie, a atras critici şi din partea politicienilor conservatori, evanghelici şi catolici, potrivit Mediafax.
Teaser-ul pentru filmul de 46 de minute spune că Iisus aduce un “invitat surpriză” pentru a-i întâlni familia, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări.
Peste un milion de persoane au semnat o petiţie pe site-ul Change.org prin care solicitată ca filmul să fie retras pentru că “jigneşte creştinii”.
“Susţinem libertatea de exprimare, dar nu este în regulă să batjocorim credinţa a 86% din populaţie”, spune Eduardo Bolsonaro, fiul cel mai mare al preşedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, şi membru al Congresului.
Brazilia rămâne cea mai mare ţară catolică din lume. Aproximativ 64% din populaţie se identificată drept catolici, potrivit recensământului din 2010.

https://www.descopera.ro/dnews/18666313-controverse-legate-de-o-satira-de-craciun-de-pe-netflix-care-prezinta-un-iisus-homosexual

Comments are closed.