Imaginile unor sfinţi războinici descoperite în ruinele unei biserici din Bulgaria
Arheologii susţin că picturile murale au fost realizate în secolul XIV.
Arheologii bulgari anunţă că au descoperit o serie de picturi murale în ruinele unei biserici din secolul XIV din situl Cherven, aceştia explică faptul că aceasta este cea şaisprezecea structură descoperită în acest sit, notează The History Blog.
„Expunerea integrală a clădirii bisericii a dus la descoperirea unui strat conservat de picturi murale pe zidurile acesteia […] Fragmentele de frescă conservate sunt părţi ale unei draperii pictate, precum şi o scenă parţial păstrată cu figuri ale sfinţilor războinici”, explică oficialii Muzeului Regional Ruse.
O parte dintre picturile excavate au fost îndepărtate pentru a fi conservate şi transferate pe noi suprafeţe. După ce oamenii de ştiinţă vor reuşi să termine aceste proceduri, picturile vor fi expuse în muzee. În ceea ce priveşte picturile care nu au fost încă transferate, arheologii explică faptul că acestea au fost acoperite pentru a nu le fi pusă în pericol integritatea.
Oamenii de ştiinţă explică faptul că această biserică este reprezentativă pentru viaţa spirituală a locuitorilor din jurul fortăreţei Cherven, un punct militar, religios şi economic semnificativ al Ţaratului Vlaho-Bulgar. Această fortăreaţă se afla într-o regiune muntoasă şi în jurul acesteia s-a dezvoltat o aşezare care s-a extins în timp şi a primit în anul 1235 propria sa episcopie. În anul 1338, Imperiul Otoman a cucerit acest oraş, ceea ce a dus, în timp, la pierderea importanţei sale regionale, ajungând ca până în secolul XX să fie doar un sat.