Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Starețul Mănăstirii Sfânta Ana Rohia o dojenește pe șefa TVR pentru că vrea să se răzbune pe conducerea TVR Cluj!

Decizia președintelui-director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea, de a sancționa conducerea Studioului Teritorial de la Cluj a provocat proteste inclusiv din partea clerului bisericesc! Starețul Mănăstirii “Sfânta Ana” Rohia, Arhimandrit Macarie Motogna, a transmis ieri un comunicat în care o dojenește pe șefa TVR pentru că vrea să sancționeze conducerea TVR Cluj: “Mass-Media, cu deosebire televiziunile, au contribuit major la efortul bisericii de a apropia actul religios de nevoile spirituale ale credincioșilor. Slujba de Înviere, spre exemplu, a ajuns în casele creștinilor cu aportul semnificativ al televiziunilor. Referitor la acest ultim aspect, am luat și noi act cu dezamăgire de faptul că transmisia realizată de către TVR Cluj în noaptea de Înviere de la Rohia face acum obiectul unor cercetări disciplinare ce ar putea conduce la sancțiuni aplicate unor oameni curajoși pregătiți să-și facă meseria și în condiții de pandemie. Îndemnăm așadar la înțelepciune, moderație și dreaptă cumpănire pentru a ne păstra în continuare solidari și puternici în fața tuturor încercărilor la care ne supune actuala pandemie.” –  se arată în comunicatul de presă.

Sefa TVR, Doina Gradea, enervată de faptul că directorul Studioului Teritorial Cluj, Romeo Couți, a semnalat oficial membrilor Consiliului de Administrație că instituția este în pericol să piardă aproximativ 5000 mp din terenul TVR Cluj din cauza unor manevre interne cu iz penal, a înființat o comisie formată din acoliții săi, printre care se află fostul colonel STS Adrian Fulea, în prezent șef al compartimentului Informații clasificate din TVR, Eduard Dârvariu, omul său de casă adus de la ProTv și Carla  Tompea directorul de programe.

Motivul găsit pentru cercetarea disciplinară celor 5 membri ai Comitetului Director TVR Cluj este unul halucinant, și anume, că nu ar fi respectat indicațiile prețioase primite de la București în timpul stării de urgență și nu ar fi oprit producția!!! Ba mai mult, în perioada Sfintelor Sărbători de Paște, aceștia au avut neobrăzarea să decidă transmiterea în direct a slujbei de la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia! Cu alte cuvinte, pentru curajul de a nu opri producția și de a respecta misiunea publică a instituției prevăzută în propria lege de organizare și funcționare, întreaga conducere a TVR Cluj este acum cercetată disciplinar de comisia numită de Doina Gradea, la 6 luni de la comiterea așa-zisei fapte.

Având în vedere adevărata miză a scandalului provocat de șefa TVR, de a schimba o conducere care nu s-a dovedit obedientă exceselor și abuzurilor administrației Gradea, mai ales în ceea ce privește afacerea imobiliară cercetată de DNA (amănunte aici: Administrația Gradea acționată în justiție pentru afacerea imobiliară cu terenul de la TVR Cluj!), Sindicatul Român al Jurnaliștilor și filiala MediaSind TVR vor asigura reprezentarea juridică și asistența sindicală tuturor angajaților vizați de furia șefei TVR, indiferent de apartenența lor sindicală, în toate etapele cercetării disciplinare, inclusiv în justiție.

De asemenea, SRJ MediaSind  și MediaSind TVR vor sesiza acest caz și instituțiilor abilitate pentru a cerceta faptele semnalate și sub aspectul comiterii unor posibile infracțiuni cum ar fi abuzul în funcție și constituire de grup infracțional organizat.

Din nefericire, actualul presedinte-director general, Doina Gradea, numită în funcție la propunerea fostului președinte PSD, Liviu Dragnea, beneficiază încă de sprijin politic, fapt ce blochează orice dezbatere parlamentară a rapoartelor de activitate și demiterea întregii conduceri. Singura soluție pentru salvarea celei mai mari instituții de presă a statului, rămâne, însă justiția, care trebuie să judece cu celeritate abuzurile din Televiziunea Națională.

Comments are closed.