Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Credința unește oameni de pretutindeni!

În 2021, Martorii lui Iehova țin congrese în 240 de țări și teritorii, în peste 500 de limbi
Pentru al doilea an consecutiv, din respect pentru viață și sănătate, Martorii lui Iehova au anulat peste 6 000 de congrese ce ar fi trebuit să se desfășoare în diverse incinte din 240 de țări și teritorii de pe întregul pământ. Și în 2021, ei își vor ține congresele la fel ca anul trecut, on-line, în peste 500 de limbi.
În 2020, din cauza pandemiei, congresele Martorilor lui Iehova s-au ținut on line pe tot globul, inclusiv în România. A fost pentru prima dată când Martorii și invitații lor din județe transilvănene precum Maramureș, Satu Mare și altele s-au întrunit virtual, în loc să se deplaseze la sala de congrese din Negrești-Oaș.

Tema congresului regional din acest an este „Puternici datorită credinței!” În România, programul congresului se va putea urmări în patru limbi: română, maghiară, rromani și limbajul semnelor românesc. Întrucât riscul îmbolnăvirilor este în continuare ridicat, congresul va putea fi doar descărcat sau urmărit on-line. Se preconizează o asistență de aproximativ 45 000 de persoane în România. Pe parcursul a șase sfârșituri de săptămână din lunile iulie și august, publicul larg este invitat să vizioneze discursuri care vor sublinia importanța credinței în viața de zi cu zi, lecturi biblice dramatizate, simpozioane despre creație, despre diverse personaje biblice, dintre care foarte multe sunt femei, și despre rolul credinței în cadrul familiei, precum și o dramă biblică despre profetul Daniel, care a fost un om al credinței.

Suferința emoțională și însingurarea sunt sentimente dureroase pe care pandemia de COVID-19 le-a adâncit în inima tuturor. Din acest motiv, astfel de evenimente îi ajută pe oameni să se simtă mai puțin singuri, fiind alături de semeni ai lor care le înțeleg durerea sufletească. Dl. Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova din România, a declarat următoarele: „Credința i a dat putere comunității noastre să facă față pandemiei. Tot credința ne va uni în continuare, chiar dacă deocamdată doar virtual. Zeci de mii de oameni vor urmări în România un program spiritual cu un mesaj puternic, înălțător”.

Pentru Dan și Ruxandra Pintea, în vârstă de 32, respectiv 34 de ani, care locuiesc în Cavnic, congresul va fi un eveniment deosebit. Dan a spus: „Unul dintre motivele pentru care așteptăm congresele este că ele ne reamintesc că facem parte dintr-o mare familie mondială”. Ruxandra a adăugat: „Ne bucurăm de aceste ocazii deoarece ne revedem cu [alți creștini] cu care nu ne-am întâlnit de mult timp și, în plus, putem să legăm noi prietenii”.

Domnul Alexandru Sabou, în vârstă de 47 ani, din Satu Mare, a descris acest eveniment astfel: „Un lucru pe care îl apreciem în mod deosebit la aceste congrese este faptul că indiferent de clasa socială din care provenim toți primim aceeași instruire, după cum și Biblia spune că «Dumnezeu nu este părtinitor»”.

Herța Valentin, Crina și Diana, din Baia Mare, au declarat următoarele despre efectul congreselor asupra familiei lor: „… pentru noi sunt un antidot la descurajare”.

Iar Raluca Grad, tot din Baia Mare, în vârstă de 12 ani, a spus: „Îmi plac temele frumoase, bine pregătite și, în mod deosebit, materialele video, mai ales cele care se adresează tinerilor, pentru că ne încurajează mult să facem față provocărilor de zi cu zi”.

Cei care doresc să vadă programul pot accesa site-ul jw.org sau diferite platforme de streaming, precum ROKU TV sau Apple TV. Programul este gratuit și accesibil tuturor. Mai jos sunt prezentate detalii privind datele când programul va fi postat online.

Programul congresului regional poate fi văzut pe site-ul jw.org, la secțiunea Bibliotecă / Cărți & Broșuri.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa din subsolul paginii.

DATELE LA CARE MARTORII LUI IEHOVA DE PE ÎNTREGUL PĂMÂNT VOR URMĂRI PROGRAMUL ÎMPREUNĂ, ON-LINE

SESIUNEA DATA POSTĂRII PE JW.ORG

Vineri dimineață 28 iunie 3, 4 iulie
Vineri după-amiază 5 iulie 10, 11 iulie
Sâmbătă dimineață 19 iulie 24, 25 iulie
Sâmbătă după-amiază 26 iulie 7, 8 august
Duminică dimineață 9 august 14, 15 august
Duminică după-amiază 16 august 21, 22 august

Comments are closed.