Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Scandalul abuzurilor sexuale. Papa Francisc a vorbit despre un angajament ferm al Bisericii

Papa Francisc a vorbit despre un angajament ferm al Bisericii pentru a face dreptate victimelor abuzurilor și o nouă legislație, din dorința de a face cercetările mai eficiente.
„În lupta împotriva abuzurilor de orice fel, Biserica urmărește cu hotărâre fermă angajamentul de a face dreptate victimelor abuzurilor săvârșite de membrii săi, aplicând cu deosebită atenție și rigoare legislația canonică prescrisă”, spune Papa Francisc, conform ANSA.

„În această lumină, am procedat recent la actualizarea normelor privind infracțiunile rezervate Congregației pentru Doctrina Credinței, din dorința de a face acțiunea judiciară mai incisivă. Numai acest lucru nu poate fi suficient pentru a opri fenomenul, dar este un pas necesar pentru a restabili justiția, a repara scandalul, a pedepsi infractorul”, a adăugat Suveranul Pontif.

Criza abuzurilor sexuale, o „catastrofă” la nivel mondial

Agenţiile de presă internaţionale anunțau că Papa emerit Benedict al XVI-lea a fost criticat, într-un raport prezentat în Germania, care viza agresiunile sexuale comise asupra unor minori în Arhidieceza de Munchen şi Freising, pe care a condus-o între 1977 şi 1982. Cardinalul Joseph Ratzinger nu ar fi întreprins nimic, înainte de a deveni papă, pentru a exclude 4 preoţi bănuiţi de violenţe sexuale.

În vara anul trecut, Papa Francisc spunea despre criza abuzurilor sexuale că este o „catastrofă” la nivel mondial. De când a fost ales, în 2013, a adoptat o serie de măsuri pentru încetarea acestor practici ale clericilor.

https://www.descopera.ro/dnews/19926792-scandalul-abuzurilor-sexuale-papa-francisc-a-vorbit-despre-un-angajament-ferm-al-bisericii

Comments are closed.