Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Despre pierderea Botezului

Satana este plin de viclenie, iar în zilele noastre, acesta și acoliții săi au pus la cale un sistem pământesc, o societate, în care dacă un om dorește să facă parte din ea, în calitate de cetățean, primul lucru pe care trebuie să-l facă este acela de a-și lepăda Botezul de creștin și de a accepta botezul Satanei. Dumnezeu ne-a Botezat cu nume, Diavolul ne botează cu numere. În societatea de astăzi nu poți face (aproape) nimic fără actul de identitate și, în general, fără acte. Nu poți să te angajezi, nu poți să-ți plătești taxele și impozitele, iar astfel nu poți să mai deții nimic, nu mai ai asigurare medicală, etc.. Numai că actele sunt diavolești și, practic, Satana ne pune în față, așa cum I-a pus și Mântuitorului, pâinea în schimbul sufletului: ,,În ispita primirii noilor acte cu cod de bare în care sunt înscrise trei cifre de şase, se întrevede alegerea mistică a crucii, adică a credincioşiei lui Hristos, sau a pâinii care este închinarea la satana. Dacă vă consideraţi creştini după credinţă, dar purtaţi act drăcesc care arată că îi aparţineţi lui, atunci ai cui sunteţi? Nu puteţi fi slugi la doi domni! Şi nu este unire între Hristos şi satana (…) Marele stareţ al vremurilor noastre Paisie ne preîntâmpina: Cine va primi buletin nou cu cod de bare sau cartelă cu trei de şase, CU NUMĂRUL DE IDENTIFICARE, acela va pierde harul lui Dumnezeu şi în el se va sălăşlui energia drăcească. Aici satana imită botezul. Biserica îl botează pe om în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, şi îi dă numele unui sfânt. Satana îl botează sau îl însemnează pe om cu numele lui antihrist, trei de şase, ŞI-I DĂ OMULUI NUME DIN CIFRE-NUMĂR DE IDENTIFICARE-NUMĂR MORT. Este foarte important!Fiţi vigilenţi! Nu acceptaţi aceste acte! Aici este capcana! E împotriva conştiinţei creştine (…) Un mare stareţ al timpului nostru mi-a vorbit despre acei oameni care vor accepta actele cu cod de bare şi cu număr de identificare: ei nu numai că vor pieri, ci chiar aici, pe pământ, Domnul îi va nimici prin război”(Stareţii,,Despre vremurile din urmă”, Petru Vodă, 2007, pag. 29, 30, 31).
Când omul merge să îşi facă buletinul(cartea de identitate) el semnează ca identitatea sa să devină legată de un NUMĂR(CNP – COD NUMERIC PERSONAL). Nu este doar un număr, ci este un COD, adică în acel lung număr este codat numărul 666. Omul primeşte la naştere un NUME, iar identitatea sa este legată de acest nume. Omul este botezat cu un nume şi întru numele Prea Sfintei Treimi. Ceea ce este scris în ceruri sunt NUMELE oamenilor: ,,Dar nu vă bucuraţi de aceasta că duhurile se pleacă vouă, ci vä bucuraţi că numele voastre sunt scrise în ceruri”(Luca10:20). Identitatea omului este legată de numele său: ,,ce este omul se cunoaşte după numele care i s-a dat deja; şi el nu poate să se judece cu cel ce este mai tare ca el’’(Eclesiastul6:10). Un număr în loc de nume primeau sclavii şi deţinuţii. Numele dacă este înlocuit cu un număr sau chiar un nume înlocuit de alt nume poate fi folosit ca operaţie magică ce exercită o anumită influenţă de tip mistic asupra acelei persoane căreia i se schimbă numele de către un manipulator: ,,De exorcisme şi de practicile magice se leagă şi onomatologia ezoterică egipteană, căreia trebuie să-i acordăm o atenţie deosebită. Într-adevăr, numele purtau în ele o încărcătură magică bine cunoscută, chiar de romani care spuneau nomen(est) omen, numele este o prezicere. Pentru egipteni numele erau legate îndeaproape de chipul, de imaginea unui om. Aşa cum imaginea este o realitate percepută vizual, tot aşa numele era o realitate auditivă, aflată în conexiune cu o putere care împingea la bine sau la rău pe purtătorul său. Tot ce există are un nume, iar numele aparţine esenţei lucrurilor, în vreme ce chipul, imaginea este doar un simulacru al lucrului real. De aceea, în mitologia egipteană gândirea şi mai ales pronunţarea, rostirea numelui erau un act creator’’(Constantin Daniel, Cultura spirituală a Egiptului Antic, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1985, pag. 385).
Cel care numește pe cineva sau ceva este cel care leagă în mod magic și ia în stăpânire omul sau obiectul numit. Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Adam care a numit toate viețuitoarele, iar astfel a putut stăpâni peste ele. Putem vedea în episodul Genezei și o profeție. Pentru evrei, oamenii sunt animale și numai ei, evreii, sunt oameni. Această idee, deosebit de controversată, apare în mai multe locuri din Talmud, dar și în Tora și în Noul Testament(în Faptele Apostolilor). Profeția pe care ne-o transmite episodul numirii animalelor de către Adam, este aceea că la sfârșitul timpului(Apocalipsa) sau în era mesianică a evreilor, aceștia vor lua toate celelalte națiuni în stăpânire și le vor da nume, execitând, astfel, un control magic și o dominație asupra lor. Oamenii merg să își facă buletine, iar odată cu buletinul oamenii primesc un CNP unde este codat numărul 666 care este numărul în aur pe care îl primea Solomon de la toate popoarele ce-i erau supuse: ,,Greutatea aurului care venea lui Solomon în fiecare an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur”(1Împăraţi10:14).
Cel ce cunoște originea, cel ce cunoaște numele, cel ce numește, este cel ce are puterea, cel ce stăpânește, cel ce domină: ,,Vedem aşadar că istoria povestită de mit constituie o cunoaştere de ordin ezoteric, nu numai pentru că este secretă şi se transmite în cursul unei iniţieri, dar şi pentru că această cunoaştere este însoţită de o putere magico-religioasă. Într-adevăr, a cunoaşte originea unui obiect, a unui animal, a unei plante etc., înseamnă a dobîndi asupra lor o putere magică, mulţumită căreia reuşim să le dominăm’’(Mircea Eliade, Aspecte ale mitului, Editura Univers, Bucureşti, 1978). De asemenea şi în Biblie întâlnim aceeaşi idee a puterii magice prin cunoaşterea sau rostirea numelui: ,,El cheamă pe toate pe nume; aşa de mare e puterea şi tăria Lui, că una nu lipseşte’’(Isaia 40:26),,Ai grijă de nume, că acesta-ţi va rămâne mai mult decât o mie de comori mari de aur’’(Înţelepciunea lui Ben Sirah41:15).

Comments are closed.