Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O noua descoperire arheologica ar putea modifica Biblia

O noua descoperire arheologica ar putea modifica BibliaCativa arheologi au descoperit in sudul Israelului o metropola veche de 3.000 de ani, care ar putea schimba anumite aspecte din Biblie.
Arheologii au descoperit o metropola veche de 3.000 de ani, oras cunoscut datorita lui Goliat, cel invins de David cu o prastie.
In metropola descoperita de arheologi, numita Gath, s-au gasit ramasitele unei structuri mari, posibil un templu, cu doua coloane.
De 15 ani peste 100 de arheologi din intreaga lume lucreaza la dezgroparea relicvelor din Israel.

“Cand am deschis cel de-al 15-lea sit, am gasit multe dovezi despre o cultura prospera si interesanta. Daca citesti Biblia, ai senzatia ca filistenii erau niste barbari. De fapt ei reprezinta o cultura sofisticata , uneori mai sofisticata decat a evreilor”, a declarat Aren Maeir, arheologul care s-a ocupat de sapaturi.

“Biblia este un text religios, ideologic , scris de evrei. E normal ca filistenii sa fie prezentati intr-o maniera subiectiva. Noi am vrut sa aflam cum traiau filistenii si sa intelegem adevarul din spatele descrierii lor din Biblie”, a incercat sa explice Maeir de ce filistenii sunt prezentati negativ in Biblie.

Citeste mai multe detalii despre noua descoperire arheologica, pe stirileprotv.ro

Sursa-foto: adevarul

Preluare dupa http://www.apropo.ro

Lasati un raspuns