Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

VIDEO. Un asteroid gigant se va apropia de Terra peste cateva zile. “Este un semnal de alarma”

Un asteroid se va apropia de Pamant pe data de 15 febaruarie, trecand mai aproape de noi decat satelitii geostationari.

Update 12 februarie:

Bill Nye, directorul Planetary Society, a declara pentru CNN ca acest eveniment trebuie sa incurajeze oamenii de stiinta in “vanatoarea de asteroizi”.

“Trebuie sa fim ingrijorati, dar nu din cauza acestui asteroid. Noi suntem insa prima generatie care poate lua masuri concrete pentru asemenea situatii periculoase”.

Asteroidul 2012 DA14 va trece la numai 27.680,7168 kilometri distanta de Pamant si nu exista riscul unui impact, precizeaza savantii NASA.

“Este un semnal de alarma privind importanta apararii Pamantului de impacturile cu asteroizii”, precizeaza Nye, citat de Huffington Post. “Aceste impacturi nu au loc des, dar sigur vor avea loc”.

Descoperit anul trecut, 2012 DA14 are un diametru de aproximativ 45 de metri, fiind de acelasi dimensiuni ca asteroidul care a provocat explozia de la Tunguska in 1908.

 

02 februarie:

Trecere asteroidului DA14 pe langa Terra este un eveniment cu totul si cu totul deosebit, dupa ce oamenii de stiinta de la NASA au calculat ca acesta va trece la o distanta atat de mica de planeta noastra, incat va fi mai aproape de Terra decat satelitii trimisi de NASA agentiile spatiale in cosmos.

“Este un record”, a declarat expertul NASA, Don Yeomans: “Nu am vazut niciodata un obiect care sa treaca atat de aproape de planeta noastra”

Specialistii NASA dau insa asigurari ca nu este cazul sa intram in panica, deoarece “nu exista nicio sansa ca acest asteroid sa loveasca Pamantul”, scrie Huffington Post.

Evenimentul a mai fost caracterizat drept noaptea in care pamantul va avea “doua Luni pe cer”, deoarece asteroidul va reusi sa produca o lumina la fel de puternica precum cea a satelitului natural al pamantului.

 


Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/asa-ceva-nu-am-mai-vazut-niciodata-ce-spun-expertii-nasa-despre-fenomenul-noptii-celor-doua-luni.html

Lasati un raspuns