Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Prima Împărtăşanie a copiilor catolici din comunitatea română din Londra

Duminică, 10 iulie 2011, într-o zi cu soare şi cer senin ca sufletul copiilor, în cadrul sfintei Liturghii, în cadrul comunităţii româneşti romano-catolice din Londra a fost sărbătoare: şase copii l-au primit pentru prima oară pe Isus Cristos în sufletele lor.
Este pentru a doua oară când se celebrează Prima Sfântă Împărtăşanie a copiilor in comunitatea românească de la Londra. Motiv de sărbătoare şi de mare bucurie pentru noi toţi, transmite Episcopia Romano Catolica de Iasi citata de Romanian Global News.

Pentru prima oară în viaţă, aceşti copiii ani s-au întâlnit cu Isus Cristos, l-au primit în sufletele lor şi-l au ca însoţitor pe drumul vieţii. S-au pregătit pentru acest moment timp de mai multe luni, urmând catehezele atât în limba română cât şi în limba engleză (limbile pe care le folosesc acasă şi la biserică, respectiv la şcoală). Au învăţat cine este Isus Cristos care vine la ei: este Fiul lui Dumnezeu, care s-a făcut om, a pătimit, a murit, a fost îngropat, dar a treia zi a înviat din morţi. Înainte de a suferi şi a muri, a înfiinţat sfânta Euharistie, prin care ni s-a dat ca hrană şi băutură în sfânta Împărtăşanie: “Trupul meu este adevărată hrană şi sângele meu adevărată băutură”.

Pe drumul pregătirii pentru această sărbătoare, cei şase copii au fost însoţiţi de pr. Robert Măţău şi de cateheţi.

În predica sa, pr. Robert Măţău le-a amintit copiilor şi familiilor lor că această sărbătoare este nou început şi o aprofundare a prieteniei lor cu Isus pe care trebuie să-l primescă şi să-l viziteze cât mai des în călătoria lor spirituală către împărăţia Tatălui ceresc.

La sfârşitul Liturghiei copiii a mulţumit tuturor celor care i-au însoţit pe acest drum părinţi, naşi de la Botez, rude şi prieteni, şi şi-au arătat disponibilitatea şi dorinţa de a veni în fiecare duminică la biserică, în ciuda distanţelor mari pe care trebuie să le parcurgă, pentru a-l primi pe Isus în sfânta Euharistie.

Întreaga comunitate a catolicilor români din Londra a fost alături de aceşti copii şi de părinţii lor, în rugăciune şi bucurie spirituală.

A fost o zi frumoasă din toate punctele de vedere, zi ce se va constitui într-o amintire specială pentru toţi cei care au luat parte la ea.

Un articol de Pr. Robert Măţău

Lasati un raspuns